Om Miasfönster

Vi är en liten klass på 13 elever som går i 2D på Parkskolan i Älvsbyn. Älvsbyn brukar kallas ”Norrbottens Pärla” för att den ligger så vacker till  vid Piteälven. Våran fröken heter Maria och vår fritidspedagog heter Ann-Britt. Det är många i klassen som gillar massage, att pyssla, musik och att röra på sig.

Detta är vår klassblogg. Vi skriver om saker som vi gör så att föräldrar, släkt och vänner  kan följa vårt skolarbete. Vi tränar oss på att samarbeta i par. Vi jobbar med egna bilder eller foton och skriver egna texter med hjälp av datorer och Ipads.

Våra föräldrar har godkänt att vi är med på trevliga informerande bilder och att vi får publicera våra egna texter på bloggen.

Vi har beslutat att bara använda bilder och egna texter som vi elever, våra lärare eller våra föräldrar har tagit eller skrivit för hand eller med hjälp av  IPad, datorer, mobiltelefoner eller digitala kameror. Nu i åk 2 är det alltid våra fröken som kollar upp bilder och texter och sätter in allt i bloggen men när vi börjar åk 3 ska även vi elever få göra blogginlägg.

Syftet med bloggen är att vi elever och våra lärare ska bli bättre på modern teknik. Vi ska också  under arbetets gång utveckla vår vår förmåga att lyssna, tala och samtala med varandra samt vår förmåga att läsa och skriva.

Tittar man i frökens LGR 11 så står det så här:

Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idéer och lösa problem. Eleverna ska få möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla  sin förmåga att arbeta  såväl enskilt som tillsammans med andra.

Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade. Genom rika möjligheter att samtala, läsa och skriva ska varje elev få utveckla sina möjligheter att kommunicera på olika sätt och därmed få tilltro till sin egna förmåga.

Skolan har ett ansvar för att varje elev efter genomgången grundskola  kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande.

Våran klass 2D och 3C på våran skola har fått 5 Ipad per klass av våran rektor. Vi är med i ett mindre projekt för att se om vi lär oss att använda Ipad som ett hjälpmedel i skolarbetet.

Vi är med i Webbstjärnans tävling och vi tycker att våran klassblogg ska vinna för att vi har lärt oss att använda Ipads t ex

starta och logga in på Ipad

ladda Ipad om det behövs

kolla om Wi-Fi är igång

ta kort med Ipadkameran

hitta igen våra egna bilder

kasta i papperskorgen

skriv mad hjälp av apparna Pages, Claero Speak eller Skolstil

söka rätt på vad det är för mat med hjälp av skolmatsappen

spela några bra ma-spel t ex Nomp, Parama 2, Math Bingo, King of Math, Cross Fingers m.m.

söka fakta med hjälp av Safari och Sökis.se

och våra fröknar har också fått lära sig att använda Ipad och hur man bloggar.

 

2 reaktion på “Om Miasfönster

  1. Jag tycker att klass bloggen är en bra ide så att alla föräldrar och familjer kan läsa vad vi gör på skolan och hur det har gått.

    NOEL

  2. Kul att du också tycker att det är en bra ide’. Jag tycker också att det är kul och det är dessutom spännande för mig som fröken för jag måste lära mig en massa nya saker. Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *