MA-frågor till bilder

I  veckan jobbar vi med att göra egna  ma-frågor till bilder. Det var svårt i början men sen har det gått lättare och lättare. Vi har tittat på bilderna på teamboarden och Maria har skrivit alla våra frågor.

Måndag

imageHur många kryddor ser du.? Hur många fat se du?Hur många saker finns det på bilden? Vilken i ordningen från vänster har en röd kork? Vilken står sist? Vilken är högst? Vilken är lägst? Vart står oljan? Hur många saker finns det på fatet om  man köper en burk svartpeppar också? Hur många saker är kvar om jag tappar två burkar i golvet? Om jag har dubbelt så många  kryddor. Hur många har jag då?

TisdagimageHur många rosa tuschpennor finns det? Hur många grön pennor finns det? Hur många gula pennor finns det? Hur många pennor är det tillsammans? Hur många burkar finns det? Hur många saker finns det tillsammans? Hur många pennor blir det kvar om jag tar bort 2 pennor? Hur många pennor blir det kvar om jag tappar bort 5 pennor? Hur många pennor blir det kvar om jag tappar alla utom en? 6 tuschpennor är rosa, hälften är gröna. Hur många är gröna? Hur mycket är är hälften av alla? Jag köper dubbelt så många. Hur många köper jag? 3 pennor är gröna. Dubbelt så många är rosa. Hur många är rosa? Hur många pennor har jag sammanlagt om jag köper 2 burkar till?

Onsdag

Idag har vi även sorterat frågorna.imageAntal: Hur många blå muggar finns det? Hur många gula muggar finns det? Hur många rosa muggar finns det? Hur många orangea muggar finns det? Hur många muggar finns det? Hur många stora muggar finns det? Hur många små muggar finns det? Hur många hyllor står muggarna på? Hur många muggar har handtag? Hur många muggar har mönster? Hur många IKEA-muggar finns det? Hur många mörkblå muggar finns det?  Hur många har inte handtag?  Hur många grå muggar finns det?

Ordning/plats: Var står dom lila muggarna?

Hälften och dubbelt: Hur många muggar finns det om jag köper dubbelt så många?   Går det att dela muggarna på hälften?

Addition:  Hur många muggar och hyllor finns det tillsammans? 5 barn flyttar till klassen men bara 2 av dom har med sig muggar. Hur många muggar blir det då på hyllan?

Subtraktion: Hur många muggar finns det om 3 barn har glömt bort att ställa tillbaka sina muggar? Hur många muggar finns det om jag tar bort den mittersta hyllan? Hur många muggar blir det kvar om man tar bort den mittersta och den nedersta hyllan?

Addition och subtraktion: 5 barn hämtar sina muggar och bara 2 kommer idag att ställa tillbaka dom. Hur många muggar står det på hyllan då? Om ett barn tappar bort sin mugg och köper 3  nya muggar. Hur många muggar finns det då?

Torsdag

Idag har vi skrivit frågorna själva. Vi fick ca 5 minuter på oss.  Det tog längre tid för oss att skriva och var jobbigare.

imageHur många leksaker finns det? Hur många hjul finns det? Hur många väskor finns det? Var är skateboarden? Av Christoffer och Noel.

Hur många människor finns det? Hur många skateboardar finns det? Hur många bollar finns det. Hur många hjul finns det? Hur många väskor finns det? Hur många hus finns det? Hur många hus finns det?  Hur många cyklar finns det? Hur många staket finns det? Av Simon och Emma.

Hur många bollar finns det? Hur många skateboardar är det? Hur många cyklar är det?  Hur många bilar ser du? Hur många väskor finns det? Hur många hus är det? Av Miriiam och Maja

Hur många  hjul ser man på bilden?  Hur många stängsel finns det på bilden? Hur många skuggor finns det på bilden? Hur många saker finns det på bilden? Var öar skateboarden? Hur många människor finns det? Av Tindra och Daniel

Hur många bollar ser du? Hur många trehjulingar ser du? Hur många skateboardar ser du? Hur många väskor ser du? Hur många hus ser du? Hur många däck finns det? Hur många bilar ser du? Hur många bilar finns det om jag köper 2 till? Hur många vägar finns det? Av Emil

imageAv Ludwig J och Ludvig N

Fredag

Idag fick vi var sin bild som vi skulle göra 5 egna mattefrågor till. En fråga skulle handla om antal, en om addition, en om subtraktion, en om hälften/dubbelt och till sist en fråga till som gärna fick vara klurig. Vi tyckte att det var lätt eftersom vi övat på att göra ma- frågor hela veckan.

image

image

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *