Vatten och vattenfärg

På bilden i veckan så skissade vi med blyerts två parallella lite ojämna linjer tvärs över pappret. Senare fick vi veta att det var en bäck, älv, sjö eller en havsvik. Strax ovanför gjorde vi en vågformad linje som senare visade vara skogskanten. Överst gjorde vi en linje som gick i stora vågor. Det blev berg. Under vattnet ritade vi sist av allt krumelurringar som sen blev små vattenpölar.

Vi lärde oss att använda vatten och svart vattenfärg för att få fram olika gråfärger.

Först så smutsade vi ner vattnet och målade vattnet och himmeln med det. Sen blandade vi i mer färg och fick lite mörkare nyanser till skogen och marken. Allra mörkaste gråtonen målade vi på bergen.

Sen fick bilderna torka och ligga i press.

Sist av allt målade vi träden med vattenfärg och pyttelite vatten för att få dom nästan svarta. Vi ritade också egna detaljer och fyllde i dom med svart tusch.

Ingen teckning blev lik någon annan.

image

image

image image image image image image image image

Nu har vi även målat med färg. Det började med att vi delade ett ritpapper på hälften med ett svagt blyertsstreck. Den ena halvan målade vi först med vatten. Sen när pappret var fuktigt målade vi med blå och gröna färger så att det blev en stor vattenyta. Den andra halvan målade vi också med vatten och sen fick vi förutom blå och grön använda, gul, orange, röd och cerise färg till himmeln. Sen fick målningen torka. Vi pratade vi om horisonten och om vad som kan finnas i vatten. Sen när bilden torkat så skissade vi detaljer och konturer med blyerts och fyllde i det med tusch sen. Bilderna blev lika fina som dom andra men på ett annat sätt eftersom vi använt färg.

image image

image image image

image image image image image image

image image

Vi har fått jättefina masker. Först planerade vi och skissade på ett papper hur masken skulle se ut. Sen skissade vi på masken och sist av allt gjorde vi dom fina med hjälp av  färg, tusch, glitterlim och paljetter. Känner ni igen oss?

image image image

image image

image image image image

image image image image

En reaktion på “Vatten och vattenfärg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *